Hét gezonde en duurzame alternatief voor grondstomen

De gezondheid van uw bodem is van cruciaal belang voor de productiviteit van uw gewas. Het is daarom belangrijk om uw bodem zo gezond mogelijk te houden en te herstellen als er problemen optreden. Biologische grondontsmetting middels Bodem Resetten is een techniek die worden gebruikt om de bodem te herstellen en de productiviteit te verhogen. In dit artikel leggen we uit wat biologische grondontsmetting is en hoe Bodem Resetten voordelen kan bieden voor uw bodemgezondheid en productiviteit.

Wat is Bodem Resetten?
Biologische grondontsmetting door middel van Bodem Resetten is een effectieve en milieuvriendelijke methode om uw grond te ontsmetten. De toegevoegde waarde van deze aanpak is tweeledig. Door de bodem te verrijken met onze unieke plantaardige Herbie-mix en daarna zuurstofdicht af te dekken, komt een biologisch proces op gang dat een einde maakt aan allerlei bodemziekten en -plagen, zoals schimmels, nematoden, bacteriën, larven van insecten en diverse onkruiden. Tegelijkertijd stimuleert Bodem Resetten de groei van nuttige micro-organismen. Dit is een uitstekende basis voor een terugkeer naar een gezond bodemleven en daarmee een betere gewasgroei en hogere opbrengsten.

Wat zijn de voordelen van Bodem Resetten?
Het gepatenteerde Bodem Resetten is een superieur alternatief voor stomen, chemische grondontsmetting en andere traditionele ontsmettingsmethoden die de bodemgezondheid juist schaden. Deze methode is al meer dan tien jaar bewezen effectief voor telers van groenten, fruit, bloemen, (fruit)boomkwekerijgewassen en hoogwaardige landbouwgewassen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het toepassen van Bodem Resetten:

Een einde aan bodemziekten en -plagen én verbetert bodemgezondheid - Door Bodem Resetten wordt de bodemgezondheid verbeterd en worden pathogenen en ziekten uitgeschakeld.

Verhoogde opbrengsten - Door Bodem Resetten wordt de bodem verbeterd en kunnen plantenwortels beter groeien en voedingsstoffen opnemen. Dit kan resulteren in een betere kwaliteit en weerbaarheid van de gewassen.

Milieuvriendelijk - Er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën of intensief gebruik van energie, zoals bij grondstomen.

Lees meer over de voordelen van Bodem Resetten op deze pagina.
Meer informatie over de mogelijkheden met Bodem Resetten? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens!