Over ons

Green Innovators - Soil-borne solutions

Onze primaire focus ligt op de ontwikkeling en het op de markt brengen van duurzame biobased oplossingen die de bodemgezondheid verbeteren voor de internationale land- en tuinbouw. Wij bedienen een breed scala aan groente-, fruit- en bloementelers, maar ook veredelaars, vermeerderaars, bloembollentelers, bananenplantages en akkerbouwers in de hoogwaardige landbouw.

Wat we doen

Wij willen telers en akkerbouwers ondersteunen door hun bodems op een natuurlijke manier weer gezond en weerbaar te maken en te verbeteren. Op die manier profiteren zij van beter groeiende gewassen en daarmee hogere opbrengsten.

Daarnaast helpen we grondeigenaren zoals gemeenten, provincies, havens, waterschappen, akkerbouwers en grondbanken bij de natuurlijke bestrijding van invasieven, zoals de Japanse duizendknoop, en het herstel van de biodiversiteit in de bodem.

Onze gepatenteerde oplossingen zijn volledig natuurlijk, biobased en duurzaam en maken op een vernieuwende manier gebruik van klassieke biotechnologie, zoals fermentatie. Innovatie en kennisdeling zijn onze drijfveren. Daarom investeren we sterk in onderzoek en ontwikkeling, met als doel de knowhow en oplossingen met onze klanten te delen.

Waarom we doen wat we doen

De traditionele chemische gewasbescherming stuit op steeds meer regels en bezwaren van consumenten. Daar komt bij dat het de weerbaarheid van de bodem aantast en steeds meer bodemziekten en -plagen er ongevoelig voor zijn. Kortom, we hebben alternatieven nodig.

Bodemgezondheid en biodiversiteit zijn belangrijke thema’s in de wereldwijde agro-sector, want steeds duidelijker blijkt dat conventionele landbouwpraktijken en synthetische chemische middelen uiteindelijk de toplaag van de bodem aantasten.
Een gezonde bodem is van onschatbare waarde. Zo’n bodem zorgt voor opvang en opslag van water en koolstof, vergroot de biodiversiteit, verbetert de gewasgroei en opbrengsten en vergroot zo de voedselzekerheid.

Telers en akkerbouwers zijn zich ook bewust van de waarde van een gezonde bodem voor de duurzaamheid en economische levensvatbaarheid van hun bedrijf. Daarom zijn wij er trots op dat wij hen kunnen ondersteunen door de gezondheid en weerbaarheid van hun bodems op een natuurlijke manier te herstellen en te verbeteren, zodat gewassen beter groeien en de opbrengst toeneemt.

Onze geschiedenis

De wortels van SOILWISE liggen in de Wageningse landbouwwetenschap. In 2006 kwamen onze oprichters (toen nog onder de naam Thatchtec) met het idee van Bodem Resetten en een nieuwe aanpak voor de bestrijding van mossen en algen. In de eerste jaren lag de focus op productontwikkeling, maar al in 2009 konden we de eerste telers van oplossingen voorzien. In hetzelfde jaar hebben we ook een octrooi gekregen op onze innovaties. In de daaropvolgende jaren hebben we onze twee oplossingen verder ontwikkeld, in co-creatie met telers en in nauwe samenwerking met Universiteit Wageningen. Dit was een belangrijke basis voor het succes van de verdere marktintroductie.

Na 2014 hebben we Bodem Resetten commercieel uitgerold naar kwekers van groenten, fruit, snijbloemen en bloembollen in Nederland en een aantal andere landen. Sindsdien hebben we zeer positieve reacties gekregen van telers in verschillende delen van de wereld. Onze oplossingen hebben daadwerkelijk een einde gemaakt aan bodemziekten en -plagen en de gezondheid van hun bodems op een natuurlijke manier verbeterd.

Innovatie blijft een van onze drijfveren en daarom gaan we steeds opnieuw aan de slag met nieuwe ideeën. Dit heeft geleid tot de komst van Roots Reset, een innovatieve methode om de Japanse duizendknoop en andere invasieven volledig natuurlijk te bestrijden. Ook hier krijgen we veel enthousiaste reacties op. Binnenkort introduceren we nieuwe biostimulanten op de markt, waarmee telers de groei van gewassen op een natuurlijke manier kunnen stimuleren.

Green Innovators - Soil-borne solutions

De natuur heeft telers en akkerbouwers nog zoveel meer oplossingen te bieden; daar zijn wij van overtuigd. Daarom richten wij ons onderzoek op het ontdekken en ontwikkelen hiervan.

We doen uitgebreid onderzoek in ons eigen laboratorium op het Agro Science & Business Park in Wageningen en daarnaast voeren we tientallen veldproeven uit met onze telers.

Verder werken we samen met vooraanstaande universiteiten, zoals de Universiteit Wageningen, en internationale onderzoeksinstituten, zoals CeRSAA in Italië, Adesva in Spanje, Laimburg in Italië, Inagro in België en INRAE in Frankrijk.

De mensen achter SOILWISE

Ons team heeft zijn wortels in zowel de wetenschap als de agrarische praktijk. Wij zijn een goede mix van ervaren ondernemers, C-level business managers, wetenschappers, business developers, hands-on innovators en jonge onderzoekers, die enthousiast werken aan nieuwe duurzame baanbrekende oplossingen en deze beschikbaar maken voor onze klanten.

Wil je deel uitmaken van ons team? Neem dan contact met ons op via: info@soilwise.nl

Investeerders in onze groei

BOX is een private incubator/accelerator van ondernemers die investeren in duurzame innovaties die het in zich hebben de wereld beter te maken.
Brightlands Venture Partners is een onafhankelijke venture capital fondsbeheerder in het zuiden van Nederland met een focus op duurzame chemie, gezondheid en agrifood.
Future Food Fund is een gespecialiseerd venture capital fonds dat investeert in startende bedrijven die de Agri & Food keten veranderen. For founders, by founders.
Geïnteresseerd om te investeren in onze toekomst? Neem contact met ons op!

SOILWISE Ecosystem for Research & Development

SOILWISE Distributors & Partners

CBC BIOGARD is onze distributeur voor Bodem Resetten in Italië.
CBC (Europe) S.r.l. BIOGARD DIVISION
via Umberto I, 69
Varedo MB
Italy
Hortipro is onze distributeur voor Mosskade.
HortiPro
Jagerserf 43
3851 SM Ermelo
Nederland