Meer dan 250 plekken met Japanse duizendknoop volledig bestreden dankzij Roots Reset

Roots Reset is een bewezen effectieve methode om Japanse duizendknoop volledig en op biologische wijze te bestrijden.
In het najaar van 2021 werd in samenwerking met groenaannemer Van Stipdonk Landschapsinrichting de methode uitgevoerd. De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor de biodiversiteit, onder andere doordat het andere planten verdringt. De Roots Reset methode bleek uiterst effectief, waarbij beide groeiplaatsen volledig werd bestreden binnen één behandeling. Het hands-on team van Soilwise begeleidde en instrueerde het team van groenaannemers tijdens het gehele proces.

Na de behandeling kon de grond direct weer worden gebruikt en werden de plekken ingezaaid met een natuurlijk kruidenmengsel. De behandeling is inmiddels ruim 2 jaar geleden afgerond en er is géén enkele Japanse duizendknoop meer waargenomen op beide locaties. Dit toont aan dat de Roots Reset methode effectief en dus succesvol is in de bestrijding van de Japanse duizendknoop.

Hier zie je de situatie van de haard met Japanse duizendknoop vóór de behandeling en de situatie zonder Japanse duizendknoop na de behandeling met Roots Reset:



Naast deze groeiplaatsen voor Staatsbosbeheer, is Soilwise er in de afgelopen jaren in geslaagd om op ruim 250 andere plekken in binnen- en buitenland succesvol en volledig de Japanse duizendknoop te bestrijden middels Roots Reset.